maanantai 11. marraskuuta 2013

Päätin piristää itseäni pienellä kävelyllä pirteässä pakkassa ilmassa. Lähdin kävelemään ulos ja ei tarvinnut pitkään kävellä,kun jo palelin! Vaikka vaateita päällä olikin hyvin riittävästi. Näin että Kärskäiden talossa oli valot päällä...Päätin mennä kokoilemaan onneani...
Koputus ovelle...Hetken kuluttua oven tulee avaan tyttö,ehkä noin 6-8vanha.
- Hei onko äiti tai isä kotona?
- Joo on tule sisään.
Astun tytön kehotuksesta sisään ja suljen oven.Tyttö juoksi,ilmeisesti keittiöön ja hetken päästä seiltä tulee perheen emäntä...
- Iltaa!Anteeksi,että häiritsen,mutta kävisikö pieni haastattelu?
- No ilman muuta!Tule sisään!

Eli siis vuorossa:

                   PERHE KÄRSÄKÄS               
Istun keittiön pöydän ääreen...Huomaan heti että pöydässä onkin lapsia vähän ennemän...Lasken heidät,6lasta jotka ovat varmaan samanikäisiä kaikki ja vielä kaksi vauvaa. Uteliasuuteni herää kyllä aivan heti,ei auta muuta kuin alkaa töhini välittömästi.
Kertoisitteko vaikka miten olette tavanneet?
Fanni: Olemme olleet Ernon kanssa naapureita vauvasta asti.
Erno: Leikimme joka päivä yhdessä. Muistan sen kun sanoin joskus lapsena Fannille,että isona vien sinut vihille ja Fanni nauroi.
Fanni : minäkin muistan sen!Mutta sitten ylä-asteella aloimme seurustelemaan ja tässä sitä ollaan vieläkin.
Fanni sanoo hymyilen ja katsoo miestään.

Mitenkäs lapset,kuinka olette päätyneet näin moneen lapseen?
Fanni: Siis Floora ja Elias ja nuoremmat lapset ovat biologisia.
Fanni näytti Flooraa ja Eliasta ja vauvoja jotka sötkivat itseään puurolla.
Erno: Niin Noora,Alina,Aki ja Aku ovat päätyneet meille oikeastaan abobtion kautta. Halusimme vielä yhden lapsen ja kun se ei onnistunut sitten meillä enään,niin päätimme abotoida. Löysimme muutamankin vaihtoehdon. Ja sittne meille koerrottiin nelosista jotka, erottaettaisiin,että heille kaikille saataaisiin koti. Me emme halunneet erottaa heitä!
Fanni: Päätimme siis haluta kaikki neljä!
Erno: Noora,Alina,Aku ja Aki olivat vain 3vuoden ikäisiä kun he tulivat meille,mutta he ovat juotuneet vaihtamaan paikkaa jo moneen kertaan. Nyt ovat lapset saaneet pysyvän kodin. Ja kyllä me niitä rakastamme uhan yhtä paljon kuin muitakin.
Fanni: Niin ja hauskastihan siinäkin kyllä kävi...Ei mennyt pitkää aikaa siitä kun neloset olivat kotiutuneet kun kaksoset sitten ilmoittivat tulostaan. Eli saimme sitten kuitenkin vielä lapsia.
Erno: Mutta tervetuleita hekin olivat!Ja vanhemmat sisarukset ottivat uudet innolla vastaan!
Fanni: Onhan se kyllä välillä raskastakin ollut 6saman ikäisen lapsen kanssa,ja nyt vielä kaksoset päälle!


Fanni kertoi,että nelosista, ei ole tiedossa tarkempia syntymätietoja, ei edes syntymäpäivää. Lapset löytivät pienestä korista orpokodin rappusilta, lappu sylissään: Anteeksi,en voi huolehtia lapsistani. Pitäkää heistä hyvää huolta. xoxoxoxo!! Eikä mitäänn muuta...Orpokodissa oltiin pitkään yritetty selvittää vanhempia tai edes äitiä,mutta ikinä sitä ei löydetty. TÄmän Fanni kertoi sen jälkeen kun kaikki lapset oli Erno viennyt sänkyyn. Mutta kirjoitin sen kuitenkin tähän väliin,koska ajattelin että se oli viisasta, kun tässä nyt on näistä lapsista puhuttukin...Mutta jatkentaanpa... ;)

Mitenkäs teidän työt?
Fanni; Minä olen ammattalitani ompelija,mutta Flooran ja Eliaksen syntymän jälkeen ollut kotona vain lasteni kanssa.
Erno: Mä olin pitkään hommissa autokorjaamossa,mutta sitten meni paikka konkursiin ja jäin työttömäksi. Nyt sitten olenkin ollut kotona lasteni kanssa.

Unelmakoti: 3huonetta ja keittö
Yllätyin tästä ratkaisusta,mutta selitys olikin hyvin yksinkertainen. VAuvat nukkuu vanhempien huoneessa ja muilla lapsilla on yhteinen iso huone.

Mitä kodista pitää löytyä?
Fanni: Minulle riittää kun siellä ovat lapset,en kaipaa mitään muuta ylinmääräistä!
Erno: Ehdottomasti samaa mieltä Fannin kanssa!Lapset!
Floora: Nukke
Alina: Nukke
Noora: Nukke
Elias: Autoja
AKi: Autoja
Aku: Autoja

Leikittekö te lapset usein yhdessä?
Floora: Me leikitään kyllä ihan joka päivä yhdessäkin.
Alina: Välillä vaan veikat tulee ja sotkee miedän lekit.
Noora: Mutta silloin ne kyllä yleensä haluu että me leikitään niidenkin kanssa.
Elias: Joo,niinhän se on!Me leikitään veljien kanssa autoilla yhdessä.
Aki: Siskojen kanssa me leikittään yleensä kotia.
Aku: Niin tai sittne piilosta.
Floora: Niin ja yksi mitä me ollaan nyt leikitty paljon on avainten piiloitusta. Iskä opetti sen meille.
Aki: Joo se on kiva leikki!!

Lempivärinne?
Erno: Sininen
Fanni: Sininen
Floora: Punainen
Elias : Sininen
Noora: Punainen
Alina: Punainen ja sininen
Aki: Vihreä
Aku: vihree ja sininen

Tässä kohtaa,Erno vilkaisee kelloa ja sanoo lapsille,että aika mennä lukemaan ilta satu. Lapset toivottavat minulle hyvää yötä ja menevät hammaspesulle ensin ja sen jälkeen makuuhuoneseen. ERno otti myös kaksoset mukaansa. Jään Fannin kanssa kahden keittiöön. Nyt Fanni kertoi sen mitä tuolla aikaisemmin kirjoitin.
Lisäksi Fanni kertoo että:
Fanni: Neloset tietävät,että heidät on adoitettu,mutta he ovat kyllä ihan itse sanonneet,että eivät ole koskaan ollut yhtä onnelisia. Ennen meille tuloa lapset olivat kokeenet todella kovia!
Minä: Mitä tarkoitat?
Fanni: No...Ensimmäinen paikka jossa he olivat,oli muutenkin täynnä lapsia. Neloset olivat vain puolen vuoden ikäsiiä silloin, kävi ilmi että isommat lapset kiusasivat heitä,löivät ja potkivat. Noora,Alina,Aki ja Aku joutuivat takaisin orpokotiin. Kun he olivat vähän päälle vuoden,heidät laitettiin taloon,jossa he eivät saaneet edes lämmintä ruokaa joka päivä, tästäkin talosta heidät haettiin pian pois. Ennen heidän tänne tuloaan he olivat olleet talossa, jossa olivat joutuneet siivomaan ja tiskmaana ja tekemään muutenkin paljon selliasta mitä lasten ei kuulu tehdä! Lapset olivat tänne tullessaan aivan ihmeissään, kun he saivat syödä meidän kanssa samassa pöydässä, enkä vaatinut heitä tiskamaan ruuan jälkeen. Aivan kamalaa ajattella,että lapset olivat noin kolme vuotaita silloin.
Minä: Aivan kamalaa!!Minkä takia lapsia oltiin erottamassa?
Fanni: Kukaan ei oikeastaan halunut neljää lasta. Kaikki jotka olivat käynneet katsomasas heitä,olisivat olleet valmiit ottamaan vain yhden tai kaksi,mutta kukaan ei halunnut ottaa heitä kaikkia.
Minä: Niin ja te ette sitten halunneet erottaa hetiä?
Fanni: Emme!Päätimme,että kyllä me pärjäämme!Ja hyvin olemmekin pärjänneet!


Eteisestä kuuluu tuminaa...Keittiöön juoksee jonossa kuusi lasta,jotka tulevat halamaan kaikki uvorollaan äitiään ja antamaan hyvän yön suukot ja toivottamaan hyvää yötä. Fanni halaa jokaista lastaan yhtä onnelisena ja antaa suukot ja toivottaa kaikille hyvää yötä. Lapset juoksevat takaisin huoneensa.
Minä: Taidan tästä lähteä niin pääset sinäkin valmistautumaan nukkumaan.Oli mukava tavata!
Fanni: Kiitos samoin! Ja tulehan joskus uudestaan!
Minä: varmasti tulen!
Fannik kättelee ja halaa minua. Pukiessani eteisessä Fanni menee lastenhuoneseen, kuulen kun Erno sanoo lapsille: Katsokaa äiti tuli peittelemään teidät!Lapset huudahtavat iloisina. Lähdfen hyvin mielein kävelemään takaisin kotiin. Tähtitaivaskin näkyy kauniina tänä iltana. Olen tyytyväinen,Kärskäkään perheen vierailuun.

KÄRSÄKKÄÄN PERHEEN LAPSET PYYSIVÄT TOIVOTTAMAAN TEILLEKIN HYVÄÄ YÖTÄ JA KAUNIITA UNIA!! <3

1 kommentti:

  1. Kivasti olet päässyt alkuun blogisi kanssa ja tarinat on tosi mukavia lukea :) ... joo ja kuten huomaat, olen liittynyt sivustoosi, eli seuraajanappi löytyi...

    VastaaPoista